WaSH 2018

Kansainvälinen Women and Sustainable -konferenssi 17-19.8.2018

Elokuussa 17.-19.8., samaan aikaan karhu- ja villiruokafestareiden kanssa, Ilomantsiin kokoontuu lähes sata metsästävää naista ympäri maailmaa. Neljättä kertaa järjestettävän Women and Sustainable Hunting (WaSH) -konferenssin aiheena on tällä kertaa Nainen ja karhu -menneisyydestä nykyaikaan.

Suomen karhuvaltaisimmassa pitäjässä pidettävässä konferenssissa käsitellään karhun roolia suomalaisessa kulttuurin ja eränkäynnin näkökulmasta. Kansainvälisessä työpajassa keskustellaan myös karhuun ja suurpetoihin liittyviä ajankohtaisista haasteista Euroopassa.

WaSH -konferenssin taustalla on kansainvälisen riistaneuvoston (CIC) naisten toimintaa koordinoiva Artemis – työryhmä. WaSH – konferenssin tavoitteena on toimia metsästävien naisten ajankohtaisten asioiden foorumina sekä kansainvälisen metsästävien naisten toiminnan verkostoitumistapahtumana.

 Joka toinen vuosi järjestettävään kansainväliseen konferenssiin on osallistunut 80-100 vierasta ympäri maailmaa. Konferenssi järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Pohjois-Euroopassa. Suomen tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Suomen Metsästäjäliitto ja emännöinnistä vastaavat Pohjois-Karjalan Jahtinaiset.

Konferenssin ohjelma ja ilmoittautuminen: https://wash.metsastajaliitto.fi/

 

Lisätietoja:

Heli Siitari, toiminnanjohtaja, Suomen Metsästäjäliitto, heli.siitari(a)metsastajaliitto.fi

Sari Järvinen, viestintäpäällikkö, Suomen Metsästäjäliitto, sari.jarvinen(a)metsastajaliitto.fi, +358 400 620 199

Jaana Puhakka, P-K Jahtinaiset ry, puhakkaj(a)hotmail.com

 

Karhufestarit: https://msl.fi/karhufestivaali/

Villiruokafestarit: https://maakaista.fi/vaara-karjala/muu-hanketoiminta/villiruokafestarit